Kebab Adana Z Barana

Najlepszy gdy
Chcesz spróbować 100% baraniny i szukasz intensywnych mięsnych doznań
Wyróżniki
100% mięsa baraniego grillowanego na szpadzie - Kura Warzyw Gemüse Kebap

100% mięsa baraniego grillowanego na szpadzie

Spróbuj go w
lawaszu - Kura Warzyw Gemüse Kebap

lawaszu

Dostępność kebaba
Poznań - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Poznań

Warszawa - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Warszawa

Adana z Barana to realizacja naszych marzeń. W tym daniu przejmujemy całą produkcję i doprawianie mięsa. To intensywne mięso, 100% baraniny. Barana z Podhala znamy od początku. Kupujemy go całego, mielimy półtuszę: łopatkę, grzbiet, kark oraz udziec, używając do tego specjalnie dobranej grubości oczek. Przyprawiamy mięso na miejscu, używając autorskiej mieszanki przypraw.

 

Głównym bohaterem Adany z barana jest 250g mięsa zagniecionego przez Kebap Mastera na szpadzie tuż przed grillowaniem. Na szpadzie mięso smaży się precyzyjnie ustalony czas. Dopracowaliśmy go tak, aby tłuszcz topiąc się uwydatnił walory baraniny.

 

Całość uzupełnia typowo turecki zestaw dodatków: mix sałat, cebula czerwona i hiszpańska, ogórek, pomidor, biała rzodkiew, pietruszka, mięta, koperek i ser turecki idealnie podbijający charakterystyczny smak baraniny.

Podkreślone sosy są rekomendowane.
Dostępna w trzech wersjach sosowych
<u>jogurtowo-ziołowy</u> / pasta z zielonego groszku - Kura Warzyw Gemüse Kebap

jogurtowo-ziołowy / pasta z zielonego groszku

<u>libańska pasta czosnkowa Toum</u> / czosnkowy - Kura Warzyw Gemüse Kebap

libańska pasta czosnkowa Toum / czosnkowy

<u>chilli średnio-ostry</u> / habanero ostry - Kura Warzyw Gemüse Kebap

chilli średnio-ostry / habanero ostry

Sprawdź alergeny
  • Mięsnyjesz
    Tradycyjny turecki kebap dla tych, którzy stawiają przede wszystkim na mięso. Najlepiej smakuje z libańską pastą czosnkową Toum oraz sosem chili.
  • Vege
    Vege Klasyk
    Berliński Gemüse Kebap ze smażonymi warzywami. Dostępny również w wersji z naszą Roślinną Kurą.
  • Zbaraniały
    Kebap z Baranem i Bykiem, grillowanymi warzywami, libańską pastą czosnkową Toum oraz pastą z zielonego groszku z miętą.
  • Kura Klasyk
    Berliński Gemüse Kebap z kurczakiem i smażonymi warzywami, wzorowany na recepturze Mustafa's Gemüse Kebap, uznawanego za najlepszy kebap na świecie.
  • Orzeszkura
    Słodycz salsy mango przełamana smakiem pasty z orzechów ziemnych i ostrością sosu banana-jalapeño, czyli kebap, który rzuca wyzwanie tradycyjnym konwencjom.
  • Modro Moja
    „Polski” kebap wymyślony na nowo. Z mięsem lub Roślinną Kurą i czerwoną kapustą z orzechami ziemnymi. Najlepszy z sosem curry i jalapeño lub z sosem czosnkowym i chilli.
  • Nowość
    Kurlewna III Śnieżka (niedostępna)
    Kompozycja z pędami sosny, dżemem z białej cebuli, chutney’em śliwkowym i śniegiem truflowym, stworzona z szefem kuchni z gwiazdką Michelin – Arturem Skotarczykiem.

Wybierz lokal

Kebab Poznań Centrum, Wrocławska 20

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Mokotów, Dąbrowskiego 15A

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Śródmieście, Chmielna 13

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Żoliborz, Duchnicka 3

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Winogrady, Wilczak 17

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Rataje, CH Posnania

Zamów online Zamów online Zamów online
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies, dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej.