Kebab Adana Z Barana
100% mięsa baraniego grillowanego na szpadzie
lawaszu
Poznań
Adana z Barana to realizacja naszych marzeń. W tym daniu przejmujemy całą produkcję i doprawianie mięsa. To intensywne mięso, 100% baraniny. Barana z Podhala znamy od początku. Kupujemy go całego, mielimy półtuszę: łopatkę, grzbiet, kark oraz udziec, używając do tego specjalnie dobranej grubości oczek. Przyprawiamy mięso na miejscu, używając autorskiej mieszanki przypraw.
Głównym bohaterem Adany z barana jest 250g mięsa zagniecionego przez Kebap Mastera na szpadzie tuż przed grillowaniem. Na szpadzie mięso smaży się precyzyjnie ustalony czas. Dopracowaliśmy go tak, aby tłuszcz topiąc się uwydatnił walory baraniny.
Całość uzupełnia typowo turecki zestaw dodatków: mix sałat, cebula czerwona i hiszpańska, ogórek, pomidor, biała rzodkiew, pietruszka, mięta, koperek i ser turecki idealnie podbijający charakterystyczny smak baraniny.
jogurtowo-ziołowy / pasta z zielonego groszku
libańska pasta czosnkowa Toum / czosnkowy
chilli średnio-ostry / habanero ostry