Kebab Kurlewna III Śnieżka (niedostępna)

Najlepszy gdy
Szukasz zimowych fine-diningowych wrażeń
Wyróżniki
mięso z udek kurczaka - Kura Warzyw Gemüse Kebap

mięso z udek kurczaka

marynowane pędy sosny - Kura Warzyw Gemüse Kebap

marynowane pędy sosny

śnieg truflowy - Kura Warzyw Gemüse Kebap

śnieg truflowy

chutney śliwkowy z przyprawą piernikową i cynamonem - Kura Warzyw Gemüse Kebap

chutney śliwkowy z przyprawą piernikową i cynamonem

dżem z białej cebuli - Kura Warzyw Gemüse Kebap

dżem z białej cebuli

Spróbuj go w
bułce berlińskiej z Kurą lub Roślinną Kurą - Kura Warzyw Gemüse Kebap

bułce berlińskiej z Kurą lub Roślinną Kurą

Dostępność kebaba
Poznań - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Poznań

Warszawa - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Warszawa

To już trzecia edycja naszego zimowego kebaba. Recepturę Kurlewny wymyślił znany poznański szef kuchni Artur Skotarczyk. Artur w 2023 roku otrzymał gwiazdkę Michelin. Jest geniuszem, który w street food potrafi sprawnie wpleść fine-dining. 

 

W Kurlewnie III Śnieżce obok typowych dla kurowego kebaba składników znajdziesz elementy używane w wykwintnych, topowych restauracjach, takie jak chociażby trufle. Całość kompozycji czerpie ze smaków i zapachów świąt.

MARYNOWANE PĘDY SOSNY
chrupiące, esencjonalne i pachnące zimowym lasem.
ŚNIEG TRUFLOWY
wieńczy dzieło mistrza, biel i przepych świąt w posypce, która opada na górę gotowego kebaba.
CHUTNEY ŚLIWKOWY Z PRZYPRAWĄ PIERNIKOWĄ I CYNAMONEM
suszone śliwki i pierniki pachną dobrymi domowymi chwilami.
DŻEM Z BIAŁEJ CEBULI
odpowiada za łagodzenie ostrego sosu jalapeño i nadaje całości kompozycji słodyczy.
MIĘSO
Kurlewna III Śnieżka dostępna jest w wersji z naszą soczystą Kurą lub Roślinną Kurą.
Poza tym w Kurlewnie znajdziesz również modrą kapustę z orzeszkami, świeże warzywa i sos jalapeño.
Sprawdź alergeny
  • Mięsnyjesz
    Tradycyjny turecki kebap dla tych, którzy stawiają przede wszystkim na mięso. Najlepiej smakuje z libańską pastą czosnkową Toum oraz sosem chili.
  • Vege
    Vege Klasyk
    Berliński Gemüse Kebap ze smażonymi warzywami. Dostępny również w wersji z naszą Roślinną Kurą.
  • Zbaraniały
    Kebap z Baranem i Bykiem, grillowanymi warzywami, libańską pastą czosnkową Toum oraz pastą z zielonego groszku z miętą.
  • Kura Klasyk
    Berliński Gemüse Kebap z kurczakiem i smażonymi warzywami, wzorowany na recepturze Mustafa's Gemüse Kebap, uznawanego za najlepszy kebap na świecie.
  • Adana z Barana
    Tradycyjny barani Adana kebap przyrządzony na nasz sposób. Grillowany na szpadzie.
  • Orzeszkura
    Słodycz salsy mango przełamana smakiem pasty z orzechów ziemnych i ostrością sosu banana-jalapeño, czyli kebap, który rzuca wyzwanie tradycyjnym konwencjom.
  • Modro Moja
    „Polski” kebap wymyślony na nowo. Z mięsem lub Roślinną Kurą i czerwoną kapustą z orzechami ziemnymi. Najlepszy z sosem curry i jalapeño lub z sosem czosnkowym i chilli.

Wybierz lokal

Kebab Poznań Centrum, Wrocławska 20

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Mokotów, Dąbrowskiego 15A

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Śródmieście, Chmielna 13

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Żoliborz, Duchnicka 3

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Winogrady, Wilczak 17

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Rataje, CH Posnania

Zamów online Zamów online Zamów online