Nasze mięso
i autorskie składniki

Nasz autorski kurczak, mięso wołowo-baranie i wegańska Roślinna Kura powstały wg receptury Artura Skotarczyka, poznańskiego szefa kuchni, który w 2023 roku otrzymał gwiazdkę Michelin. W kompozycjach kebabów z Kury Warzyw używamy ponad 80 składników, które niemal każdego dnia trafiają do naszej kuchni od pieczołowicie wyselekcjonowanych dostawców.

Nasze mięso <br>i autorskie składniki - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Przepisy

Każdy kebab w Kurze Warzyw to osobna historia. Najczęściej, inspirowana naszymi podróżami po najlepszych kebabach w Niemczech i Turcji. Zjesz u nas klasycznego gemuse kebaba rodem z berlińskiego Kreuzbergu. Posmakujesz bliskowschodniej klasyki, dla której wzorem był dla nas stambulski Karadeniz. Jedząc Modro Moja, czy Mięsnegojesza poczujesz elementy polskiej klasyki kebabowej w wysokojakościowej odsłonie. Smakując Orzeszkurę poczujesz słodki twist salsy mango i chrupkość orzechów.

Większość przepisów powstała z połączenia wiedzy poznańskiego szefa kuchni, który w 2023 roku otrzymał gwiazdkę Michelin i doświadczeń, które zebraliśmy u najzdolniejszycht kebabowych rzemieślników z Turcji i Niemiec, w tym u współzałożyciela Mustafa’s Gemuse Kebab z Berlina.

Każdy kebab to inny smak i inna opowieść, poznaj je wszystkie.
  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Mięso wołowo-baranie

    Używamy do niego płatów delikatnej, marmurkowej części udźca wołowego przełożonego baraniną. Mięsista struktura wprowadza zupełnie odmienne doznania smakowe w porównaniu z mięsem mielonym. Specjalnie przygotowana marynata ze świeżych warzyw pozwala zachować kruchość i delikatność mięsa po opieczeniu.
  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Mięso z kurczaka

    Używamy wyłącznie soczystych udek z kurczaka, co sprawia, że mięso nigdy nie jest suche. Marynowanie mięsa to sztuka, szczegółowo określamy czas i temperaturę, aby osiągnąć perfekcyjny smak. Mięso z kurczaka po każdym ścięciu przyprawiamy przyprawami m.in. czubrycą zieloną, ziołami i specjalnym sosem, którego przepis owiany jest tajemnicą.
  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Roślinna Kura

    Nasza alternatywna, wegańska wersja mięsa, podczas tworzenia której żadnemu ptactwu nie spadło pióro z głowy. Aromatyczna i konkretna w smaku, o strukturze inspirowanej mięsem z piersi kurczaka, powstała z produktów wyłącznie naturalnych - ciecierzycy, pszenicy i soi. Czyni doznanie jedzenia kebaba bez mięsa kompletnym.
  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Sosy

    Sosów i past mamy 15. Do ich codziennej produkcji używamy ponad 100 składników. Wykorzystujemy w nich wiele świeżych warzyw i ziół. Znajdziesz w nich również oryginalne tabasco, sos Worcestershire, masło orzechowe, tahini czy musztardę Dijon. Używamy też sporo soczystych owoców, w tym mango, cytrynę oraz limonkę.
  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Warzywa

    Przyjeżdżają do naszych lokali codziennie. Wśród nich oczywiście sałaty: lodowa, rzymska oraz radicio. Niezbędna jest też kapusta biała i marchewka. By wzmocnić chrupkość naszego ogórka dodajemy do niego rzodkiew białą. Do Zbaraniałego trafia ponadto grillowana papryka żółta i czerwona, cebula biała oraz pomidor. W warzywach smażonych w Kurze Klasyk są: ziemniak, papryka czerwona, żółta, bakłażan, marchew, korzeń pietruszki oraz plasterki czosnku. Używamy 3 rodzajów cebuli: białą, czerwoną, hiszpańską, które urozmaicamy natką pietruszki.
  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Dodatki

    Stanowią zwieńczenie dzieła. Do większości naszych kebabów trafia listkowana na świeżo mięta i ser turecki będący mieszanką sera koziego i owczego. Orzeszkura i Modro moja uzyskują swoją przyjemną chrupkość dzięki prażonym orzechom. Każdego kebaba przed samym podaniem skrapiamy cytryną, która wydobywa z kompozycji maksimum smaku.
 - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Mięso wołowo-baranie

Używamy do niego płatów delikatnej, marmurkowej części udźca wołowego przełożonego baraniną. Mięsista struktura wprowadza zupełnie odmienne doznania smakowe w porównaniu z mięsem mielonym. Specjalnie przygotowana marynata ze świeżych warzyw pozwala zachować kruchość i delikatność mięsa po opieczeniu.
 - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Mięso z kurczaka

Używamy wyłącznie soczystych udek z kurczaka, co sprawia, że mięso nigdy nie jest suche. Marynowanie mięsa to sztuka, szczegółowo określamy czas i temperaturę, aby osiągnąć perfekcyjny smak. Mięso z kurczaka po każdym ścięciu przyprawiamy przyprawami m.in. czubrycą zieloną, ziołami i specjalnym sosem, którego przepis owiany jest tajemnicą.
 - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Roślinna Kura

Nasza alternatywna, wegańska wersja mięsa, podczas tworzenia której żadnemu ptactwu nie spadło pióro z głowy. Aromatyczna i konkretna w smaku, o strukturze inspirowanej mięsem z piersi kurczaka, powstała z produktów wyłącznie naturalnych - ciecierzycy, pszenicy i soi. Czyni doznanie jedzenia kebaba bez mięsa kompletnym.
 - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Sosy

Sosów i past mamy 15. Do ich codziennej produkcji używamy ponad 100 składników. Wykorzystujemy w nich wiele świeżych warzyw i ziół. Znajdziesz w nich również oryginalne tabasco, sos Worcestershire, masło orzechowe, tahini czy musztardę Dijon. Używamy też sporo soczystych owoców, w tym mango, cytrynę oraz limonkę.
 - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Warzywa

Przyjeżdżają do naszych lokali codziennie. Wśród nich oczywiście sałaty: lodowa, rzymska oraz radicio. Niezbędna jest też kapusta biała i marchewka. By wzmocnić chrupkość naszego ogórka dodajemy do niego rzodkiew białą. Do Zbaraniałego trafia ponadto grillowana papryka żółta i czerwona, cebula biała oraz pomidor. W warzywach smażonych w Kurze Klasyk są: ziemniak, papryka czerwona, żółta, bakłażan, marchew, korzeń pietruszki oraz plasterki czosnku. Używamy 3 rodzajów cebuli: białą, czerwoną, hiszpańską, które urozmaicamy natką pietruszki.
 - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Dodatki

Stanowią zwieńczenie dzieła. Do większości naszych kebabów trafia listkowana na świeżo mięta i ser turecki będący mieszanką sera koziego i owczego. Orzeszkura i Modro moja uzyskują swoją przyjemną chrupkość dzięki prażonym orzechom. Każdego kebaba przed samym podaniem skrapiamy cytryną, która wydobywa z kompozycji maksimum smaku.

Wybierz lokal

Kebab Poznań Centrum, Wrocławska 20

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Mokotów, Dąbrowskiego 15A

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Śródmieście, Chmielna 13

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Żoliborz, Duchnicka 3

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Winogrady, Wilczak 17

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Rataje, CH Posnania

Zamów online Zamów online Zamów online